Skip to content

Програмата на Санджай йоги

2013 февруари 4

Семинари  „Основни на Йога и Веданта“– всеки петък от 18:30 до 20:00 часа (цена 12 лв)

Семинарите включват лесни за изпълнение асани, дихателни техники, ведическо пеене и запознаване с основни понятия на Йога и Веданта.

Медитации „Колелата на живота“ – всеки понеделник от 18:30 до 19:30 часа (цена 6 лв)

Медитациите включват изчистване и хармонизиране на енергийните центрове чрез енергията на огъня, въплътена в пламъка на свещ и лечебни мантри.

Санджай йоги учи и практикува Хатха и Раджа йога и Ведически изкуства за лечение в Северна Индия от детството си. От 12-годишна възраст учи ведическата мъдрост в подножието на Хималаите. С историческите си храмове и аюрведични клиники неговият роден град Канвашрам привлича много йоги и аюрведа учители и е идеална възможност за усвояване на тези древни традиции за лечение и повишаване на съзнанието.

Санджай Йоги продължава образованието си и получава степен бакалавър по Йога и хуманитарни науки, специалност Йога, както и магистърска и докторска степен по Йога философия. Докато е в университета в Харидвар, той преминава и курсове в Природолечение, Рейки, Лечение с прана и Йога терапия. Учил е при Свами Йогананда,  Дхирендра Брамчари, както и при много хималайски учители. След като завършва, започва да преподава йога на студенти от цял ​​свят в най-реномирания йога ашрам в светия град Ришикеш. Там той замисля идеята за йога семейство, международна мрежа на йога учители и лечители. Той пътува по света, където продължава да се отдава на преподаване на изкуството на йога и аюрведа.

Санджай Йоги е регистриран учител на йога инструктори към „Йога алианс“. Той също така предлага програми за обучение, йога турове и духовни упражнения за посветени практиканти в подножието на Хималаите. В международен план той преподава асани, пранаяма, очистващи крии, аюрведа и ведическо пеене под формата на цялостен семинар по йога.

Неговите семинари включват фини техники и упражнения за дишане за очистване на системата от нади, енергийните канали в астралното тяло на човека, които носят жизнената сила, прана. Тези хилядолетни стари техники, които са били внимателно скрита тайна сред индийските йоги, са с потенциал за бързо и безопасно пробуждане на вътрешната енергия, което завършва с пробуждането на Кундалини Шакти и подготовка на практикуващите за осъществяване на по-високите етапи на Ащанга Йога, осемстепенния път Йога, а именно – Дхарана, Дхиана и Самадхи.